Bizi takip edin

Haberler

Mobil Platform Oyuncularının Güvenliğini Tehdit Eden Teknikler Mercek Altında

tarihinde yayımlandı

Oyun deneyimi milyonlarca mobil platform kullanıcısı için vazgeçilmez tutkular arasında. Akıllı telefon ve tabletler üzerindeki yoğun saatler bazı siber risk unsurlarını da beraberinde getiriyor. Bu kapsamda sonuçları açıklanan yeni bir araştırmaya göre siber korsanlar, oyuncuların güvenliğini ağırlıklı olarak aşağıdaki teknikler üzerinden tehdit ediyor:

  • Orijinal mobil oyunları hack’leyip gizlenerek,
  • Sahte oyunların indirilmesini sağlayarak,
  • Popüler oyun sohbet kanallarına yönelik sahte giriş ekranları ve sahte video linklerini tıklatarak.

Araştırmada sahte ya da ‘taklit’ oyunlar nedeniyle oluşan tehdit unsurunun 2019’da diğer tüm kötü amaçlı etkinliklerin yüzde 50’sini oluşturduğuna işaret ediliyor. Bu artış, bir önceki yıla göre yüzde 30’luk ivme anlamı da taşıyor.

Riske yönelik önemli nokta ise kullanılan yöntemin genelde aynı olması. Siber korsanlar Call of Duty: Mobile gibi popüler oyunların ‘birer tuzak halindeki’ benzerlerini kullanıyor. Benzer oyun logosu, başlarda benzer dinamikler sunan bu tür sahte içeriklerdeki temel amaç ise istenmeyen reklamların gösterimi ve kullanıcı verilerinin ele geçirilmesi.

Sadece Call of Duty: Mobile gibi yapımlar değil, FaceApp, Spotify gibi uygulamalar da taklitleri ile tehdit saçıyor. Sahte ya da gizli mobil uygulamalar genel itibarıyla mobil ekosisteme dair çağın en önemli siber risk unsurları arasında.

2030’a kadar her bireyin internete bağlı 15 cihaza sahip olması bekleniyor. Yani oyun oynanabilir platformların sayısında artış kaçınılmaz. Bu durumda hem günümüz hem de gelecek açısından mobil güvenliğin dikkatle ele alınması elzem.

Okuma Önerisi > Mobil cihazınızı daha güvenli kullanmanız için 12 ipucu

Sahte oyun videoları ise konunun bir diğer tanıdık boyutu. Sık karşılaşılan senaryo, ‘inanılmaz bir oyun videosu’ gibi ifadelerle sizi sahte video linkine tıklatmayı hedefleyen kötü niyetli teknik. Buradaki linke tıklama, genellikle mobil cihazınıza kötü amaçlı yazılım bulaşmasına neden oluyor. Siber korsanlar bu şekilde cihazdaki kritik önem taşıyan kişisel bilgilere ulaşıyor, siz farkında olmadan mobil uygulama indirip Android oyunlarına sizin adınıza inceleme yazabiliyor.

Okumaya Devam Et