Bizi takip edin

Haberler

Twitter’da Elon Musk Tuzakları Devam Ediyor

Twitter’da son dönemde artan ‘Elon Musk tuzakları’ hız kesmiyor.

tarihinde yayımlandı

Onaylı, mavi tikli Twitter hesaplarını ele geçiren siber korsanlar, ardından kullanıcı adlarını Elon Musk yapıp tuzak kurmaya devam ediyorlar. Musk’ın kullandığı profil fotoğrafını çaldıkları hesaplarda kullanan kötü niyetli kişiler, ardından da tweet’ler gönderip dolandırıcılık yapmaya çalışıyorlar.

Bu noktadaki örneklerin büyük kısmı ‘gerçek’ Elon Musk’ın paylaşımlarının altında, sahte Elon Musk profilleri ile verilen yanıtlara dayanıyor. Bu yanıtlarda sahte profilden bir kripto para cüzdanının adresi paylaşılarak çeşitli vaatlerle Bitcoin gönderilmesi isteniyor. Diğer örneklerde sahte web sitesi linki paylaşılıyor ve dikkatsiz Twitter kullanıcılarının virüs içeren ya da kripto para cüzdanı adresi bulunduran web sayfalarına yönlendirilmesine çalışılıyor.

Sosyal mühendislik şeklinde adlandırılabilen bu kötü niyetli çaba, binlerce insanı mağdur ediyor. Bu noktadaki mağdurlardan biri de Sebastian adlı Alman. Soyadı açıklanmayan kişi, BBC’ye verdiği bilgiye göre Twitter’daki sahte Elon Musk hesapları nedeniyle 564 bin dolar kaybetti.

Sahte Elon Musk profilinden “Musk, ‘Dojo 4 Doge?’ ifadesinin yer aldığı dolandırıcılık esaslı tweet’te yer alan web sitesi bağlantısına tıkladığını söyleyen Sebastian, yatırılan Bitcoin’in 2 katını vermeyi vadeden bir sayfanın karşısına çıktığını belirtiyor. 6 bin dolar – 1,2 milyon arası karşılık gelen miktarda Bitcoin gönderim kabul edildiği belirtilirken bir köşede ise geri sayım yapan kronometre dikkatini çekiyor. Sebastian, sahte paylaşımdaki mavi tikli (ama sahte) Musk hesabını son bir kez kontrol ettikten sonra sayfada verilen adrese 10 Bitcoin gönderiyor. Tekrar tekrar sayfaya bakıyor ama bir değişiklik olmuyor. Sebastian’ın dolandırıldığı anlaşılıyor…

Eşantiyon çetesi olarak adlandırılan bu tür dolandırıcıların son dönemde rekor düzeyde para ele geçirdiği kaydediliyor. Bu noktadaki analizler 2021’in ilk 3 ayında 18 milyon doları bulan dolandırıcılık yapıldığına işaret ediyor. 2020’de Sebastian’dakine benzer dolandırıcılığa maruz kalanların sayısı 10 bin 500’ken, 2021’in ilk 3 ayında ‘daha şimdiden’ rakamın 5 bin 600’e ulaştığı ifade ediliyor.

Okumaya Devam Et