Haberler
Türkiye’de Çalışanların Yüzde 65’i BT Departmanlarını İkna Ederek Güncel Olmayan Sistemler Kullanıyor
Güncel olmayan işletim sistemi ve yazılımlarla çalışmaya büyük oranda izin veriliyor…
Cihaz güncelleme eğilimlerine odak alan kapsamlı bir araştırmanın sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Türkiye’den iş hayatında bilgisayar ve mobil cihaz kullanan 500 kişinin katıldığı araştırmaya göre çalışanların yüzde 65’i Bilişim Teknolojileri (BT) departmanlarını ikna ederek güncelleme yapmaktan kaçınıyor.
Dolayısıyla BT departmanlarının önemli bir kesiminin kendilerini tartışarak ikna eden çalışanların güncel olmayan sürümler kullanmasına izin verdiği kaydediliyor.
Çalışanlar, BT departmanlarından ‘üretkenliklerini negatif yönde etkilediği’ gerekçesiyle bu tür taleplerde bulunabiliyor.
Çalışanların yüzde 22’sinin BT personeliyle iş cihazlarının güncellenmesi konusunda anlaşmazlık yaşadığı bulgusunu ortaya koyan araştırma, böylelikle sürecin ağırlıklı olarak çalışan lehine sonuçlandığına işaret ediyor. Bu da şirket ağında savunmasız bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar olduğu anlamına geliyor.
Araştırma sonuçları, katılımcıların yarısından fazlasının dikkatleri dağıldığı için güncellemeleri atlamak istediği veya ertelediği, yüzde 48’inin ise bir yazılımın yeni sürümünü öğrenmenin işlerini geciktireceğine inandığını gösteriyor.
Türkiye’den araştırmaya katılan kişilerin büyük bir kesimi (yüzde 52), iş cihazlarını güncel tutmanın önemsiz bir konu olduğuna inanıyor.
Uzmanlar uyarıyor
Uzmanlar, çalışanların cihazlarını düzenli olarak güncellemeleri gerektiği uyarısında bulunuyor. İşletim sistemi ve yazılım güncellemelerin kısa sürdüğü (tipik yazılımların yüzde yaklaşık 40’ı 5-15 dakika içerisinde güncellenir) ve kesintinin iş süreçleri açısından sorun teşkil etmeyeceği belirtiliyor.
Son olarak BT personelinin çalışanları güncellemeleri yükleme konusunda teşvik etmesi gerektiği ifade ediliyor.