Bizi takip edin

Haberler

Koronavirüs Araştırma Şirketinin Verileri Dark Web’de Satışa Çıkarıldı

Koronavirüs hastalığının tespiti için tartışmalı bir yöntem kullanan Huiying Medical şirketinin tıbbi verileri, siber korsanlar tarafından çalınarak dark web’te satışa sunuldu.

tarihinde yayımlandı

Koronavirüs tespiti için CT (bilgisayarlı tomografi) kullanımı, tartışılan bir yöntem olsa da tıp dünyasında giderek yaygınlaşıyor. ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi (CDC) ile Amerikan Radyoloji Üniversitesi, bu konuda uyarıda bulunmuş olmasına karşın Çin’in Huizhou şehrinde yer alan Huiying Medical, bu alandaki öncü kuruluşlardan. Şirket, Intel’in yapay zekâ teknolojisi ile Huawei’nin pazarlama kanallarını kullanarak önde gelen hastanelere koronavirüs teşhisi için geliştirdiğini kaydettiği yöntemi pazarlıyor.

Öte yandan Huiying Medical, siber korsanların hedeflerinden biri haline geldi. Siber korsanların Huiying verilerini hedeflemesindeki sebepler arasında şirketin aldığı finansal kaynaklar ve pandemi hakkında barındırdığı güncel bilgiler gösteriliyor.

Güvenlik araştırmacıları, siber korsanların Huiyinh’in “Koronavirüs tespit teknolojisine ait kaynak koduna ve deneysel verilere erişim sağladıklarına” dair güvenilir bilgiler bulunduğunu belirtirklen Huiying Medical konu hakkında henüz resmi bir bilgi paylaşmış değil.

Analistler ise şirketin sunucularına girmeyi başaran “THEoTIME” adlı suç aktörünün ele geçirdiği verileri dark web’de 4 Bitcoin’e (yaklaşık 30.000 dolar) sattığını tespit etti. Satışa çıkarılan veriler arasında kullanıcı bilgileri, teknoloji kaynak kodu ve deneyler hakkındaki çeşitli raporlar yer alıyor. Araştırmacılar, siber saldırıda ele geçirilen özel ve kamuya açık olmayan bilgilerin analiz edilerek eylemin doğrulandığını tespit etti.

Siber saldırının doğrulanması, Çin’in dışındaki birçok kişi ve kurumun koronavirüse karşı kullanılabilecek ileri teknoloji ve kritik verilere erişim sağlayabileceği anlamına geliyor.

Okumaya Devam Et