Bizi takip edin

Haberler

IT Liderleri Siber Güvenlik Kaynaklarının Doğru Harcanmadığını Düşünüyor 

Information Technology – IT (Bilgi Teknolojileri) sektörüne yönelik yeni bir ankete göre, şirketler, siber güvenliğe aktarılması gereken bütçeleri uzaktan iş desteği için harcıyor…

tarihinde yayımlandı

Nisan ayında 401 KOBİ‘ye (Küçük ve Orta Ölçekli İşletme) yönelik gerçekleştirilen ve müdürler, direktörler, başkan yardımcıları ile üst düzey yöneticilerin yer aldığı ankette, katılımcıların %60’ı şirketlerinin kimliklerini yönetmek için gerekenden fazla araç kullandıklarını, %56’sı ise uzaktan işi mümkün kılmak adına aşırı harcama yapıldığını bildirdi.

Ankete katılanların;

  • %39’u yazılım zafiyetlerinden,
  • %37’si tekrar tekrar kullanılan hesap isimleri ve şifrelerden,
  • %36’sı güvensiz ağlardan endişe duyduklarını,
  • %29’u ise cihaz hırsızlığını risk olarak gördüklerini kaydetti.

Her dört şirketten neredeyse birinin Zero Trust güvenlik mimarisini benimsediği ifade edilirken, %33’ünün bu sistemi kurma aşamasında olduğu bilgisi paylaşıldı. Katılımcıların %53’ü ise her adımda MFA’nın (çoklu faktör doğrulaması) uygulandığını açıkladı.

Araştırmada hem kişisel hem de kurumsal cihazların, aynı zamanda şirketin güvenlik çemberi dışında kurumsal kaynakların kullanımı hakkında detaylar incelendi. Pandemi nedeniyle iş alanlarının değişmesinin yöneticiler ve kurumlar üzerinde inanılmaz bir baskı oluşturduğu, KOBİ’lerin karşılaştığı ana zorluğun bu şartları karşılamak olduğu ifade edildi.

IT uzmanları 2021 boyunca güvenlik katmanlarını her yerden iş yapılabilmesine odaklı geliştirirken, dolayısıyla uzaktan çalışmanın kolay hale getirilmesine odaklanıldı. Cihazların daha etkin kullanımı neticesinde daha derli toplu, platform odaklı çözümler ile IT işlemlerinin kolaylaştırılması hedeflendi.

IT yöneticileri için en büyük zorluk: Uzaktan çalışanlarla etkileşim

Anket katılımcılarının yarısından fazlası, IT bütçesinin uzaktan çalışma fonksiyonları için gereğinden fazla harcandığını ifade etti. Katılımcıların %73’ünden fazlası ise uzaktan çalışmanın çalışanlarda kötü alışkanlıklar doğurduğunu, IT yöneticileri için en büyük zorluklardan birinin uzaktan çalışanlarla etkileşim olduğu belirtildi.

IT uzmanlarının üçte ikisi, çalışanları uzaktan yönetmeye çalışmanın fazlasıyla yorucu olduğunu ifade etti. Katılımcıların %84’ü çoktan bir MSP (yönetimli hizmet sağlayıcısı) kullanmayı planladıklarını, %34’ü ise IT işlemlerini tamamen MSP’ye aktardıklarını belirtti. IT uzmanlarının %30’u kurum için IT ekipleri ve bireylerini yönetmek için MSP kullanıldığını, %21’i ise MSP’nin IT kapsamında neleri daha iyi yapabileceğini anlamaya çalıştıklarını söyledi.

MSP’ye başvurulmasındaki temel sebepler şu şekilde beliriyor: Güvenlik (%51), çalışan donanımı (%46), bulut hizmetleri (%46). Şirketlerin yaklaşık %75’i geride kalan yılda IT bütçelerini artırırken, IT uzmanlarının sadece %38’i maaşlarının arttığını, %26’sı ise maaşlarının azaldığını belirtti. Her ne kadar birçok zorluk ile karşılaşmış olsalar da, IT uzmanlarının %58.6’sı işlerinde daha mutlu olduklarını ifade etti. %17 ise geride kalan senenin ardından daha mutsuz.

Okumaya Devam Et