Bizi takip edin

Haberler

Hindistan’da Çok Konuşulan Yeni Siber Güvenlik Kuralları Haziran Ayında Devreye Giriyor

Güneydoğu Asya ülkesinde siber güvenliğin pekiştirilmesine yönelik adımlar atılıyor…

tarihinde yayımlandı

Hindistan, ülkenin Cert-In olarak da bilinen bilgisayar acil müdahale ekibinin özel sunucu, bulut hizmeti ve VPN sağlayıcılarının müşteri bilgilerini saklamaya zorlayacak bir direktif kapsamındaki yeni siber güvenlik kurallarına bağlılığını yeniden teyit etti.

Yeni direktifler kapsamında hizmet sağlayıcılarının kullanıcı IP adreslerini, adlarını, abonelik süresini, kullanıcı e-posta adreslerini, doğrulanmış adresleri ve iletişim bilgilerini içeren bir veri tabanı tutmaları gerekecek.

Hindistan Bilgi Teknolojileri Bakanı Rajeev Chandrasekhar, yeni direktifle birlikte gelen endişeleri gidermek için konuya yönelik sıkça sorulan sorular dokümanı yayımladı. Endişeler, özellikle teknoloji şirketlerinin, olayın meydana gelmesinden sonraki 6 saat içinde hükümete veri ihlalleri hakkında bilgi sağlama zorunluluğu etrafında şekilleniyor.

Chandrasekhar konuyla ilgili olarak: “2022’deki kullanıcı zararlarının ve risklerinin doğası, 10 yıl önce olduğundan farklı. Olayların hızlı ve zorunlu olarak bildirilmesi, siber alanın istikrarını ve dayanıklılığını sağlamak adına iyileştirici eylem için bir zorunluluk ve birincil gerekliliktir” ifadelerini kullanıyor.

Reuters’ın haberine göre Chandrasekhar, teknoloji şirketlerinin yeni hükümet direktifine uymak istemiyorlarsa ülkeden “çekilmeleri” gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu arada VPN sağlayıcısı ProtonVPN, yeni düzenlemelerin “gizliliğe yönelik bir saldırı ve vatandaşları bir gözetim mikroskobu altına sokma tehdidi” olduğunu ve şirketin “kayıt tutmama politikasına” bağlı kaldığını iddia ederek yeni kurallarla ilgili endişelerini dile getirdi.

Yayımlanan dokümana göre kurallara uymayan, bilgileri belirtilen şekilde sağlamayanları 1 yıla kadar hapis ve 100.000 Rupi’ye kadar para cezası bekliyor. İlk olarak 28 Nisan’da duyurulan yeni kurallar, Haziran ayının sonunda yürürlüğe girecek.

Okumaya Devam Et