Bizi takip edin

En Çok Başımıza Gelenler

Detayları ile Türkiye’de Son Dönemin Öne Çıkan Dolandırıcılık Olayları [Ocak-2022]

Son dönemin öne çıkan dolandırıcılık olaylarını bir araya getirdik…

tarihinde yayımlandı

Emekli profesör dolandırıcılara yaklaşık 10 milyon TL kaptırdı

İstanbul Bebek’te ikamet eden Prof. Dr. A.D., telefonla arandı ve kendisine kimlik bilgilerinin başkası tarafından ele geçirildiği, para ve ziynet eşyaları üzerinde parmak izi araştırılacağı söylendi. Kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, paniğe düşürdükleri 79 yaşındaki emekli profesörden 1 milyon 250 bin TL nakit, 160 adet tam altın ve 200 bin dolar olmak üzere toplamda yaklaşık 10 milyon TL çaldılar.

Kendisine WhatsApp üzerinden adına düzenlenen -sahte- polis kimliğinin fotoğrafını atan kötü niyetli kişiye inandığını söyleyen mağdur, dolandırıcı ile buluşarak milyonlarca TL değerindeki para ve ziynet eşyasını poşet içerisinde teslim etti. Dolandırıcının bununla da yetinmediği ve kendisini tekrar arayarak bankadan 200 bin dolar daha çekmesini istediği ve emekli profesörün kapısına gelerek bunu da aldığı belirtildi.

Polis, olaya karışan şahıs ya da şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

Telefonla dolandırıcılık yapan kişi vatandaş-polis iş birliği ile yakalandı

Tekirdağ’da kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak telefonla dolandırıcılık yapmaya çalışan kişi, emniyet güçleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Dolandırıcı, aradığı kişiden bankadaki 30 bin avrosunu çekerek kendisine vermesini istedi, dolandırılmak istediğini anlayan vatandaş, polise haber verdi. Dolandırıcı, buluştuğu noktada dövizleri alırken kendisini gizlice izleyen emniyet güçleri tarafından suçüstü yakalanarak tutuklandı.  Söz konusu vaka, dolandırıcılığa karşı son dönemin öne çıkan vatandaş-polis odaklı iş birlikleri arasındaki yerini aldı.

Sosyal medya mesajına inandı, 70 bin TL çaldırdı!

Kocaeli’de yaşanan olayda B.Ç. isimli şahıs, bir arkadaşının hesabını ele geçiren siber dolandırıcıların tuzağına düştü.

Çalınan sosyal medya hesabı üzerinden kendisine iletilen mesajda ‘kolay para kazanma vaadi’ ön plandaydı.

İlk etapta banka hesabına 1000 TL ileten mağdur, ardından kazancının 40 bin TL’ye ulaştığı yalanına inandı ve 30 bin TL de kredi çekerek dolandırıcılara toplamda 70 bin TL gönderdi. Durumun farkına, arkadaşını ‘telefonla aradığında’ varan şahıs, “ben de okuyordum, duyuyordum, itibar etmiyordum. İnsanlar aldanabiliyormuş…” şeklinde konuştu. Savcılığa iletilen olayın araştırıldığı kaydedildi.

‘Güvenlik için şifreni değiştir’ sözüne inandı!

Kahramanmaraş’ta kantin işleten K.G.’yi telefonla arayarak kendisini banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcı, “güvenlik için kredi kartınızın şifresini değiştirmeniz gerekiyor” dedi. Kişinin kendisine güven verdiğini kaydeden K.G, talimatlara uydu; ardından bankaya gittiğinde ise dolandırıldığını anladı.

Kişinin toplamda 46 bin 900 TL’lik birikiminin başka bir hesaba geçtiği anlaşılırken burada da ‘hesap sahibinin’ kendi hesabını 1.200 TL karşılığında dolandırıcılara ‘kiraladığı’ anlaşıldı. Kiraladığı hesaba dolandırıcılık ile para transferi yapan kötü niyetli kimseler, büyük olasılıkla ATM’den çekim yaparak süreci tamamladı.

Dolandırıcılar kendi hesapları yerine masum bahanelerle tuzağa düşürdükleri kişilerin banka hesaplarını, bir nevi ‘kurye’ gibi kullandıkları biliniyor. Bu kapsamda hazırladığımız yazıyı buraya tıklayarak/dokunarak okuyabilirsiniz.

Okumaya Devam Et