Güvenlik Önerileri
Bir Siber Güvenlik Sağlayıcısı ile İş Birliğinin 8 Faydası
Risklerin azaltılmasından maliyet tasarrufuna bir siber güvenlik şirketi ile iş birliğinin öne çıkan yararları…
Siber tehditler ve saldırılar mevcut dijital çağda çok daha yaygın hale geliyor. Üstelik verdikleri zararlar da artıyor. Yakın geçmişte yapılan bir araştırmaya göre, ABD merkezli büyük şirketlerin maruz kaldığı bir veri hırsızlığı saldırısının ortalama maliyeti 7,91 milyon dolar seviyesinde. Çok ciddi finansal zarara neden olmalarının ötesinde siber saldırılar, yasaların beraberinde getirdiği cezalara, iş operasyonlarının aksamasına, rekabetçi avantajın kaybedilmesine ve kurumsal itibarın ciddi ölçüde sarsılmasına neden olabiliyor.
Bu noktada bir siber güvenlik şirketinden destek almak ise siber tehditlerin tespit edilmesi, önlenmesi ve istenmeyen durumlarda hızlı tepki verilmesi aşamasında büyük destek sunabilir. Şimdi gelin, bir siber güvenlik şirketi ile iş birliği gerçekleştirmenin temel avantajlarına göz atalım…
1- Siber güvenlik altyapısının güçlendirilmesi
Bir siber güvenlik şirketi bilgisayar ağları ve sistemleri denetler, bu esnada önleyici analitikler ve uygulanabilir risk modellemesi gibi gelişmiş güvenlik yöntemleri ile gelişmiş saldırıları önleyebilir.
Son nokta koruması, uygulamalar, hassasiyet denetlemesi, güvenlik duvarı yönetimi ve düzenleme yönetimi gibi birçok güvenlik çözümü ile siber saldırıları şirketinizden uzakta tutabilirler.
Siber güvenlik şirketleri, gelişmiş güvenlik teknolojileri ve tehdit istihbaratı sunarak en son siber tehditleri denetler ve tespit eder. Bunlar arasında Sürekli Gelişmiş Tehditler (APT), gelişmiş kötü amaçlı yazılımlar ve diğer kötü amaçlı saldırılar bulunmaktadır.
2- Güvenlik hassasiyetlerinin tespiti
Etkin bir güvenlik, siber suçluların bilgisayar sistemleri ve ağlara sızmasına neden olan zafiyetleri tespit etmekle başlar. Bir siber güvenlik şirketi ile yapacağınız iş birliği, siber güvenlik tutumunuzu güçlendirmek adına gerekli kılavuzu sağlayabilir.
Siber güvenlik şirketleri geniş kapsamlı risk değerlendirmesi ve kurum içi denetleme gerçekleştirir, ayrıca siber risk bölgelerinde uygulanmak üzere aksiyon planı hazırlar.
3- Siber güvenlik eğitimi
Çalışanlar, bir şirketin güvenlik alanında en hassas halkayı temsil eder. Yeni bir araştırmaya göre siber saldırıların ciddi bir kısmı çalışan dikkatsizliğinden kaynaklanıyor.
Siber güvenlik şirketleri ile ortaklık kurmanın ana faydalarından biri, en son siber tehdit trendlerine dayanan iyi hazırlanmış bir eğitim programı ile çalışanların eğitimden geçirilmesidir. Çalışanlar böylelikle kurumun varlıklarını, bilgisayar ağı ve verilerini tehdit eden siber risklere karşı çok daha dinamik bir bilinçlilik seviyesine ulaşabilir.
4- Etkin güvenlik çözümleri
Bir siber güvenlik şirketi, kurumsal seviyede kullanılacak güvenlik çözümlerini ayağınıza getirir. Derin tecrübe ve uzmanlık ile onaylanmış güvenlik çözümlerine ek olarak program önerileri sunar.
Siber güvenlik çözümü sağlayıcıları Güvenlik İşletme Merkezleri (SOC) ve en üst düzey teknolojiler kullanmaktadır. Bu sayede genellikle müşterilere 7/24 destek, denetleme ve yönetim hizmeti sunulur.
5- Maliyet tasarrufu
Birçok şirket siber güvenlik uzmanı eğitecek zaman ve bütçeye sahip değil.
Ayrıca günümüz siber güvenlik programları, araçları ve yetenekleri özelleşmiş donanım ve araçlar gerektirmektedir. Bu eklentiler de ek maliyet ile gelir. Ancak, bir siber güvenlik şirketinden destek alarak yüksek miktarda maliyetten kaçınılabilir ve bu esnada güvenlik de ihmal edilmez.
6- Düzenleyici risklerin azaltılması
Müşterilerin veri güvenliği ve gizliliğini temin edebilmek için dünyanın dört bir yanındaki devletler GDPR (Genel Veri Koruma Yasası), HIPPA ve CCPA gibi yasal düzenlemeler hayata geçirmeye başladı. Şirketlerin bu yasalara ve uyumluluk gereksinimlerine adapte olmakta göstereceği başarısızlık, veri hırsızlığın neden olacağı mali zararın yanında çok büyük cezaları da getirebilir. Bir siber güvenlik şirketi ile çalışmak, kurumun altyapılarını gerekli standartlara güncelleyerek ve siber güvenlik politikalarını şekillendirerek yasal düzenlemelere adapte olunmasını sağlar.
7- Çekirdek alanlara odaklanma
Çekirdek iş hedeflerine odaklanmak ve siber güvenlik ihtiyaçlarını dengelemek, uzun yıllar BT kurumlarını boyut ve ortamlarından bağımsız olarak zorlayan bir unsur oldu. Siber tehditler evrim geçirmeye devam ettikçe, güvenlik yeteneklerinin ihtiyaçları şirketleri daha da zorlamaya ve yavaşlatmaya başladı. Bu durum, şirketlerin çekirdek iş hedeflerinden uzaklaşmalarına neden oldu. Stratejik bilgi güvenliği ortağı bulundurmak, yönetimin ana iş hedeflerine odaklanmasını yardımcı olabilir.
8- Tehditlere hızlı tepki
Siber saldırı yaşandığında siber güvenlik hizmeti, kriz ile mücadele aşamasında benzersiz bir yetenek ortaya koyabilir. Ayrıca zorlukları hızla değerlendirerek kurumun daha fazla zarar görmesini engelleyecek spesifik tepkiler belirleyebilirler.
Sonuç olarak, bir siber güvenlik şirketi ile iş birliği kurmak firmaların güvenli ve koruma altında bir iş ortamı oluşturmasına katkı sağlayabileceği gibi operasyonların sürdürülebilirliğine de olumlu yönde etki eder.