Bizi takip edin

Son Gelişmeler

Bilirkişi başvurularında e-imza veya mobil imza zorunlu oldu

Adalet Bakanlığı’na bağlı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı, bilirkişiliğe kabulüne ilişkin duyuru yayımladı.

tarihinde yayımlandı

E-imza

Adalet Bakanlığı’na bağlı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı, bilirkişiliğe kabulüne ilişkin duyuru yayımladı. Başvuru tarihlerinin ve şartlarının açıklandığı duyuruya göre, bilirkişi olmak isteyenler başvurularını e-Devlet UYAP bilirkişi portalı bilgi sistemi üzerinden yapacak. Başvuru formları elektronik imza veya mobil imza ile imzalanacak.

E-imza veya mobil imza zorunlu

6754 Sayılı Bilirkişilik Kanunu çerçevesinde kurulan Bilirkişilik Daire Başkanlığı, yeni bilirkişi başvuru sürecini başlattı. Adaylar, uzmanlık alanlarına göre aranacak nitelikler çerçevesinde değerlendirilecek. Adaylar, e-Devlet’te Adalet Bakanlığı’nın sunduğu hizmetler bölümünden elektronik imza veya mobil imza ile giriş yapacakları UYAP bilirkişi portalı bilgi sistemi girişinden işlemlerini gerçekleştirecek. Yazılı, posta yoluyla veya vekaleten başvuru yapılamayacak. Bu şekilde yapılan başvurular reddedilecek.

65 alanda bilirkişi alınacak

Çözülmesi uzmanlık, özel veya teknik bilgi gerektiren durumlarda görüşlerine başvurulacak bilirkişiler 5 Kasım’dan itibaren başvuruda bulunabilecek. Sigorta, tıp, turizm, enerji ve mimarlık gibi 65 uzmanlık alanında bilirkişi alınacak. Değerlendirme sürecinin ardından 22 Ocak 2019’da başvuruları kabul edilenler açıklanacak.

E-devlet ile kaynaklar verimli kullanılıyor

Kamu hizmetlerinin elektronik ortama e-Devlet Kapısı Projesi ile taşındığını belirten E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, “E-devlet uygulamaları, bürokratik süreçleri hızlandırırken vatandaşlara daha hızlı hizmet alma imkanı tanıyor. Devlete de kaynakların etkin kullanımı olanağı sunuyor. Devletin vatandaşlarına sunduğu hizmetler, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. E-imza ve mobil imza ile hizmet alan bireylerin kimlikleri güvenilir bir şekilde doğrulanabiliyor.” dedi.

Okumaya Devam Et