Bizi takip edin

Haberler

Aşırı Ucuz Tatil Teklifleri Tehlike Saçıyor!

Yaz dönemi yaklaşırken Ege kıyılarındaki lüks otellerin internet sitelerinin kopyalandığı ve sahte rezervasyon alınmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

tarihinde yayımlandı

Aşırı indirim teklifleri, internette yapılan dolandırıcılıklarda en çok karşılaşılan özelliklerin başında gelir. Örneğin tüketici satış fiyatı 10 birim (10X) olan bir ürünün 1 birime satışa sunulduğunu belirten sahte SMS mesajları ya da sosyal medya reklamları, genellikle fırsatın detayları için bir linke yönlendirir. Bu linklere tıklanması halinde genellikle sahte web siteleri ile karşılaşılır…

İşte yaz dönemi yaklaşırken, Ege kıyılarındaki lüks otellerin internet sitelerinin kopyalandığı ve sahte rezervasyon alınmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Söz konusu sitelere bir şekilde (banner, sahte SMS, sosyal medya reklamı gibi) ziyaret eden kişilerin kredi kartı bilgilerini girerek rezervasyon yapmasını esas alan dolandırıcılıkla ilgili olarak tatilciler uyarıldı.

Muğla ilini hedef alan dolandırıcıları tespit etmek için titizlikle yürütülen çalışmada 300’den fazla web sitesinin tarandığı, 26’sının sahte olduğunun tespit edildiği ve erişim engeli getirildiği bilgisi paylaşıldı. Buna karşın dolandırıcıların sahte sitelerle benzer şekilde tuzaklar kurmaya devam edebileceklerinin altı çizildi ve vatandaşlar daha dikkatli olmaya davet edildi.

“Her şeyi kopyalayan siteler, kendini belli ediyor ve sağlıksız duruyor.”

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkan Yardımcısı Sabahattin Duman, “Acenteler üzerinden rezervasyon yapılmasını tavsiye ediyoruz” diyerek şöyle devam etti:

“Güvenilir site için acentelerimizin, işlemler için Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nden (TÜRSAB) aldıkları bir kod var. Bu kodu, her acente kendi web sitesinde belirtmek zorunda. Tatilcilerimiz uygun fiyat politikası güttüğünü söyleyen siteler üzerinden yapılan satışlara inanıyor. Çok uygun fiyatlarla ‘her şey dahil’ veya ‘ultra her şey dahil’ tatiller için rakamlar değişti. TÜRSAB ibaresinin olup, olmadığına bakılmasını tavsiye ediyoruz.”

Ayrıca Girgin, “Otellerin çağrı merkezleri de kopyalanabiliyor. Bu da tüketiciye mağduriyet yaratıyor. Otellerin veya acentelerin hiçbir sorumluluğu olmuyor. O nedenle dikkat edilmesi gereken en önemli konu; otellerin resmi siteleri ve acentelerin resmi sitelerinde yer alan TÜRSAB kodudur. Bunu da TÜRSAB’ın sitesinden gerekli doğrulama koduyla linki girerek, sağlayabilirler. Bilinen acente ve otellerle çalışılmasını daha doğru buluyoruz. Her şeyi kopyalayan siteler, kendini belli ediyor ve sağlıksız duruyor. Tüketiciler, bu konulara dikkat etmeli. Yoksa yine kapalı olan oteller için satış gerçekleşecek. Bu da turizmciyi zedeleyecek” dedi.

Okumaya Devam Et