Haberler
Araştırmalar Sonucunda Fujitsu’da Veri İhlali Yaşanmadığı Ortaya Çıktı
Fujitsu, siber korsanlar tarafından geçtiğimiz haftalarda satışa sunulan verilerin kendileri ile bağlantılı olmadığını açıkladı. İşte detaylar…
Siber suç piyasası Marketo, geçtiğimiz ay Fujitsu’ya ait 4GB dosya büyüklüğünde veriye sahip olduklarını ve bunların satışa çıkarıldığını duyurmuştu. Fujitsu ise aynı dönemde yaptığı açıklamada muhtemel bir güvenlik ihlalini incelediklerini belirtmişti. Marketo tarafında ise gizli müşteri bilgileri, şirket verileri, bütçe rakamları, raporlar ve diğer şirketlere ait belgelerin ellerinde bulunduğu öne sürülmüştü.
En son yapılan açıklamada ise hem Marketo hem de Fujitsu, söz konusu verilerin teknoloji şirketi ile bağlantılı olmadığını, tersine Japonya’daki bir iş ortağına ait olduğunu kaydetti.
Japonya merkezli Fujitsu’dan yapılan açıklamada, araştırma sonucunda verilerin kendilerine ait olmadığının anlaşıldığı ve Marketo’nun da bu durumu anladığı ifade edildi. Şirket, verilerin kaynağı ve doğruluğu hakkında açıklama yapacak durumda olmadıklarını belirtti.
Marketo da açıklamasını değiştirerek ellerindeki verilerin Toray Industries adlı başka bir şirkete ait olduğunu belirtti.
Toray Industries konu hakkında henüz açıklamada bulunmadı.
Ağustos ayında bir siber tehdit istihbarat analisti kendisine 24,5 MB boyutunda “delil paketi” gönderildiğini ve verilerin Fujitsu değil, Toray’a ait olduğunu belirtmişti. Buna rağmen birçok uzman verilerin Fujitsu kaynaklı olduğunu düşünmüş, konu medyada gündeme taşınmıştı.
Marketo, pazarladığı verilerin tanıtımı için halen Fujitsu logosu kullanmaya devam ederken, açıklama kısmında Toray Industries’e ait olduğunu ifade ediyor.
Siber güvenlik uzmanları ise Marketo’da sunulan verilerin genelde açıklamalarına uyduğunu, buna rağmen yaşanan en son örneğin siber suç piyasalarının ne kadar güvenilmez olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini hatırlattı.