Bizi takip edin

Güvenlik Önerileri

2022 Yılı Avrupa Siber Güvenlik Ayı [Ekim] Temaları: Oltalama Saldırıları ve Fidye Yazılım

2012 yılından beri Ekim ayları, farkındalık odağındaki çeşitli etkinliklerle ‘Avrupa Siber Güvenlik Ayı’ olarak kutlanıyor. İşte detaylar…

tarihinde yayımlandı

Avrupa Birliği Siber Güvenlik Ajansı (ENISA) tarafından siber güvenliğin teşvik edilmesi ve güncel konuları gündeme getirmeyi esas alan Avrupa Siber Güvenlik Ayı kampanyası, 2012 yılında başlamıştı ve bu yıl itibarıyla 10 yaşında…

Her yıl farklı konu başlıkları üzerinden farkındalık çalışmalarının yürütüldüğü Avrupa Siber Güvenlik Ayı’nın bu yılki temaları “oltalama saldırıları” ve “fidye tazılım” olarak belirlendi. Bu kapsamda Avrupa genelindeki internet kullanıcıları oltalama saldırıları ve fidye yazılım tehdidine karşı bilinçli dijital tutumlar izlemeye davet ediliyor. Artan dijitalleşme ile birlikte zararlı linkler, oltalama e-postaları, sahte sosyal medya paylaşımları gibi tuzaklara karşı dikkatli olunmasının önemi bir kez daha öne çıkıyor.

Söz konusu temalarla ilgili Avrupa genelinde konferanslar, toplantı, webinarlar ve kodlama yarışmaları düzenlenirken Ekim ayı sonuna kadar yüzlerce etkinliğin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ayrıca siber güvenliğe dair çeşitli raporların paylaşılacağı bildiriliyor.

Bilgi güvenliğinin önemi vurgulanıyor

Avrupa Siber Güvenlik Ayı; kişisel, finansal ve profesyonel verilerin korunması adına atılması gereken basit adımların altını çizerek, bilgi güvenliğinin önemini vurgulamayı esas alıyor. Oltalama tuzakları, e-posta tehditleri, mobil riskler ve online alışveriş dolandırıcılığı çeşitli yönleri ile işleniyor. Farkındalığı artırmak, davranışları değiştirmek ve dijitalde nasıl güvende olunacağı ile ilgili konularda kişileri eğitmek için erişilebilir kaynaklar sağlamak, Ekim ayının odağında konumlanıyor.

Ek olarak resmi web sitesinde siber güvenlik bilgilerinin test edilebildiği ‘oyun’ şeklinde kurgulanmış bir bölüm bulunuyor. Buradaki örneklerden birinde oltalama saldırılarına dair tipik senaryodan yola çıkılarak, ‘mobil uygulamayı 5 euro fiyatla resmi uygulama mağazasından mı yoksa ücretsiz olarak bilinmeyen bir siteden mi indirirsiniz’ türünde sorularla ziyaretçiler düşünmeye ve bilgilerini kontrol etmeye davet ediliyor.

Avrupa Siber Güvenlik Ayı etkinlik takvimini ve diğer detayları incelemek için buraya (İngilizce) tıklayabilirsiniz.

Okumaya Devam Et